Бразильський футболіст Кевін. Джерело: футбольний клуб "Шахтар"

Футбольний "Шахтар" купив найдорожчого бразильця від початку повномасштабної війни (відео)

Донецький "Шахтар" здійснив перший футбольний трансфер під час зимової паузи в чемпіонаті. Контракт із донецьким клубом підписав фланговий нападник Кевін.

Про це повідомили офіційні інформаційні ресурси футбольного клубу "Шахтар".

Контракт Кевіна з "Шахтарем" розрахований на п'ять років. Сума переходу футболіста не зазначається, однак, за інформацією італійського журналіста Фабріціо Романо, за трансфер "гірники" заплатили бразильському "Палмейрасу" 15 мільйонів євро.

Амплуа Кевіна — лівий фланговий півзахисник/форвард. За основну команду "Палмейраса", який у сезоні 2023 року став чемпіоном Бразилії, 21-річний атакувальний футболіст провів сім матчів в усіх турнірах, результативними діями не відзначався.

У складі "Шахтаря" на позиції лівого півзахисника не було основного футболіста з моменту продажу Михайла Мудрика у "Челсі" в січні 2023 року. При цьому з приходом на посаду головного тренера боснійця Маріно Пушича зліва в атаці у "гірників" закріпився інший бразилець — Невертон (11 матчів, одна результативна передача).

Нагадаємо, що 18 грудня у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування 1/16 фіналу плей-оф Ліги Європи. Донецький "Шахтар" проведе двоматчеве протистояння з французьким "Марселем". Перша гра відбудеться 15 лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 19.01.2024 21:18