Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Гаряча ніч для росіян: в Іжевську масштабна пожежа, у Курську й Бєлгороді — вибухи (відео)

У ніч на суботу, 17 лютого, мешканцям одразу кількох російських міст не до сну. Так, в Іжевську спалахнула велика пожежа на неназваному промисловому підприємстві, а у Бєлгороді та Курську лунали вибухи.

Про це інформує міністерство надзвичайних ситуацій РФ та місцева влада.

Пожежа в Іжевську

Пожежа в будівлі в Удмуртії сталася на площі 2800 квадратних метрів. Всього у ліквідації загоряння, за даними МНС РФ, залучено понад 70 осіб та 33 одиниці техніки. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Що спричинило велику пожежу, і що за об'єкт охоплений вогнем, у відомстві не повідомляють.

Вибухи у Бєлгороді та Курську

Губернатор Курської області Роман Старовойт близько першої години ночі повідомляв про роботу протиповітряної у місті.

"У Курській області працює ППО. Режим ракетної небезпеки поки що зберігається", — писав Старовойт.

О третій ночі він знову написав у Telegram про ракетну небезпеку в області.

"Запущено систему оповіщення населення. Якщо ви перебуваєте вдома, необхідно сховатися в приміщеннях без вікон із суцільними стінами: у коридорі, ванній, коморі. Якщо ви перебуваєте на вулиці — зайдіть до найближчої будівлі, підземного переходу чи паркінгу", — повідомив губернатор.

Водночас губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков ситуацію не коментував. Місцеві Telegram-канали повідомляли, що над Бєлгородською областю було гучно. Вибухи чули жителі Губкіна, Сєверного та Строїтеля.

Зазначимо, що повітряна відстань від кордонів України до Бєлгородської області майже 60 кілометрів, до Курської області — майже 100 кілометрів.

Нагадаємо, вночі 15 лютого у Курському районі сталася сильна пожежа на нафтобазі. Місцева влада заявила про нібито атаку безпілотника. Крім цього, рашисти заявляли про "приліт" у торговий центр Бєлгорода.

Також днями потужна пожежа сталася під російською Москвою. Там вночі горів нафтопереробний завод "Газпромнефти". Місцеві мешканці бачили вогняну заграву в небі, яка неабияк їх налякала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.02.2024 03:30