Гауляйтер Запорізької області Євген Балицький. Джерело: росЗМІ

Гауляйтеру Запорізької області Балицькому повідомили про нову підозру та виписали повістку про виклик

Служба безпеки України заочно оголосила підозру очільнику так званої "адміністрації" тимчасово окупованої Запорізької області Євгену Балицькому. Щодо нього розпочали нове кримінальне провадження.

Про це повідомив сайт Офісу генерального прокурора. Згідно з текстом підозри, Євген Балицький створив псевдолегальний механізм боротьби з цивільними, які не підтримували окупаційну владу. 14 липня 2022 року він видав указ про заходи відповідальності за правопорушення, що загрожують громадському порядку та безпеці.

На виконання цього указу не менше 50 цивільних осіб примусово перемістили з місця їх постійного проживання на окупованій території Запорізької області, зокрема, в Мелітопольському, Василівському, Пологівському та Бердянському районах.

Справу розслідує управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Як відомо, 2023 року Балицького заочно засудили до 15 років позбавлення волі за колабораціонізм.

Ще депутатом Запорізької обласної ради від партії "Опозиційний блок" Балицький 5 травня 2022 року добровільно розпочав "працювати" на посаді голови окупаційної "Військово-цивільної адміністрації Запорізької області". Надалі він організував референдум на тимчасово окупованій території про входження Запорізької області до складу Російської Федерації. 2012-2014 років Балицький був народним депутатом від Партії регіонів, а пізніше від групи "Економічний розвиток".

Гауляйтер заочно отримав 15 років ув’язнення з конфіскацією майна через визнання винним за низкою статей:

  • участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб;
  • умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.

Колишній народний депутат від забороненої партії "ОПЗЖ" став одним із перших, хто публічно підтримав повномасштабну війну Росії проти України. Згодом терористи призначили його головою окупаційної адміністрації країни-агресора на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Нагадаємо, 5 червня Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту про стягнення в дохід держави активів колишнього народного депутата Верховної Ради сьомого скликання, зрадника та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Також націоналізували майно його найближчих родичів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.06.2024 16:36