Гауляйтер Запорізької області Євген Балицький. Джерело: росЗМІ

Київська компанія та три квартири: ВАКС націоналізував активи гауляйтера Запорізької області Балицького

У середу, 5 червня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Мін’юсту про стягнення в дохід держави активів колишнього народного депутата Верховної Ради сьомого скликання, зрадника та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Також націоналізували майно його найближчих родичів.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Загальна вартість майна, яке перейшло у власність держави, становить понад 120 мільйона гривень. Частина активів перебуває на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Серед вилучених активів:

  • київська компанія, яка займається ремонтом і техобслуговуванням літаків;
  • п'ять легких літаків;
  • три квартири;
  • приватний будинок;
  • дві земельні ділянки;
  • чотири автомобілі преміумкласу (зокрема Lexus та BMW).

Також націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них — місцева телерадіокомпанія, яка працює на Росію. Націоналізоване майно гауляйтера, яке перебуває в тимчасовій окупації, буде вилучено на користь України в межах майбутньої репарації.

Що відомо про Євгена Балицького

Колишнього народного депутата після повномасштабного вторгнення Росії на територію України окупанти призначили так званим "губернатором Запорізької області". Він активно співпрацює з Росією, зокрема, займався організацією фейкового псевдореферендуму про "приєднання" Запорізької області до Росії, а зараз він курує виселення проукраїнських мешканців Запоріжжя з власних осель, незаконний продаж їх нерухомого майна, а також поширює в ЗМІ проросійську пропаганду.

Батько зрадника надає потужності належних йому та захоплених ним підприємств російським окупантам для виготовлення та ремонту їх озброєння. А його син Олександр вступив у проросійське воєнізоване угруповання та бере активну участь на боці Росії проти Сил оборони України.

Сімейство зрадників Балицьких

Сімейство зрадників Балицьких. Джерело: Facebook-сторінка Міністерства юстиції України

У червні минулого року Служба безпеки України повідомляла про засудження Євгена Балицького. Йому заочно присудили 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, 23 квітня ВАКС схвалив стягнення в дохід держави активів зрадника та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2024 16:10