Фото: Rafael MarianoGrossi/X

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі прибув до Києва та зустрівся з очільником Міненерго Галущенком

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі 6 лютого прибув в Україну з офіційним візитом. Він вже зустрівся з міністром енергетики Германом Галущенком та представниками "Енергоатому".

У власному дописі в соцмережі X Гроссі зазначив, що після візиту до столиці України він вирушить на Запорізьку атомну електростанцію, яка зараз перебуває під контролем російських окупантів.

"Перед поїздкою на ЗАЕС радий зустрітися з міністром енергетики Галущенком, головою регулятора Коріковим і Котіним з "Енергоатому" та обмінятися думками щодо ситуації на АЕС України", — написав Гроссі.

Він додав, що МАГАТЕ, яке присутнє на кожному майданчику, "залишається непохитним у підтримці безпеки та захищеності цих об'єктів".

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі прибув з візитом до Києва

Скріншот зі сторінки Рафаеля Гроссі у соцмережі X

Раніше МАГАТЕ анонсувало, що Гроссі відвідає Запорізьку АЕС для чергової ротації експертів агентства, а також Київ та Москву — для обговорення питань безпеки станції. Це буде вже четвертий візит гендиректора МАГАТЕ на Запорізьку АЕС, реактори якої все ще зберігають великі обсяги ядерного палива, яке потрібно зберігати охолодженим.

Нагадаємо, раніше виконувач обов'язків голови правління АТ "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін попереджав, що на Запорізькій атомній електростанції, яка наразі перебуває під контролем російських загарбників, може виникнути нова загроза ядерній та радіаційній безпеці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 13:58