Скріншот з відео

Генерала-прикордонника з Одеси спіймали п'яним за кермом авто, — ЗМІ

Головний прикордонник Одеської області, генерал-майор Сергій Мул у листопаді 2022 року потрапив у скандал через керування автомобілем з ознаками алкогольного сп'яніння. Щоправда, йому вдалося уникнути покарання.

Про це пише журналіст "Української правди" Михайло Ткач.

За його словами, на відео з бодікамер поліцейських можна побачити, як 14 листопада минулого року головного прикордонника Одещини Мула зупиняє поліція майже о другій годині ночі після початку комендантської години в місті Одеса. За словами розслідувача, судячи з відео, пред'явити документи на авто і здати тест на алкоголь посадовець навідріз відмовився, активно розмахуючи всілякими "корочками".

"Поліцейському ж, який спробував скласти протокол, Мул заявив: "Принциповий? Ризикни", — каже Ткач.

За інформацією журналіста, далі прикордонник застосував "повний набір зловживань": "Від дзвінків до когось "поговоріть з ними" до "військового з автоматом і у масці", який приїхав забирати Мула з поліцейських "лещат".

"У результаті обидві обставини — і ознаки алкогольного сп'яніння, і керування незареєстрованим автомобілем — у суді "помножили на нуль. Нуль відповідальності для генерал-майора Мула. Тому що, бачте, він майже о п'ятій ранку того ж дня, виявляється, поїхав здавати кров і сечу, а "новоявлені обставини", які суд, звичайно, засекретив, дозволили уникнути відповідальності за номерні знаки "прикриття"— заявив Ткач.

Нагадаємо, у Летичеві Хмельницької області начальник місцевої поліції наздогнав зловмисника, який збив військовослужбовицю і зник з місця дорожньо-транспортної пригоди. Прямуючи на місце аварії, начальник Летичівського відділу поліції Юрій Найчук помітив схожий за описом автомобіль із розбитим лобовим склом. Поліціянт подав водієві сигнал зупинитися, але той почав утікати. Підполковник поліції певний час переслідував зловмисника. Врешті на польовій дорозі той змушений був зупинитися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.09.2023 13:52