Фото ілюстративне зі соцмереж

Генштаб підтвердив удар по Новошахтинському НПЗ: скільки мільйонів тонн нафти втратила Росія

Минулої середи, 5 червня, українські сили завдали успішного удару по Новошахтинському нафтопереробному заводі у Ростовській області Росії. Через це загарбники зазнали значних збитків.

Інформацію про успішний удар підтвердив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сили оборони України продовжують методично нищити нафтопереробну галузь Російської Федерації", — наголосили українські військові.

У Генштабі розповіли, що, зокрема, 5 червня наші підрозділи успішно атакували засобами українського виробництва Новошахтинський завод нафтопродуктів, що в Ростовській області.

За даними розвідки, в результаті вогневого ураження загарбники втратили 1,5 мільйона тонн нафти та нафтопродуктів, що в перерахунку складає близько 540 мільйонів доларів.

"Удари по російських нафтопереробних заводах суттєво ускладнюють виконання військами противника завдань під час збройної агресії проти нашої країни. Б’ємо ворога далі! Разом переможемо! Слава Україні!" — підсумували в Генеральному штабі ЗСУ.

Нагадаємо, минулого тижня різні інформаційні ресурси повідомляли, що в ніч на 6 червня у Ростовській області Російської Федерації сталася масштабна пожежа на Новошахтинському нафтопереробному заводі. Перед цим у районі об'єкта було чути вибухи, також працювали системи протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 22:13