Фото: ілюстративне. Джерело соцмережі

Генштаб підтвердив успішний удар по нафтовому терміналу у Феодосії

Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив ураження морського нафтового термінала росіян в окупованому Криму у понеділок, 7 жовтня. В районі об'єкта зафіксовано займання.

Як повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ, феодосійський термінал найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема і для забезпечення потреб окупаційної російської армії.

Наразі наслідки ураження об'єкта уточнюються. У Генштабі зауважили, що заходи щодо підриву воєнно-економічного потенціалу Російської Федерації тривають.

"Завдання виконано підрозділами ракетних військ Збройних Сил України у взаємодії з іншими складниками Сил оборони України", — додали у Генштабі.

Зауважимо, що у ніч на понеділок, 7 жовтня, так званий "радник" голови окупантів Криму Олег Крючков повідомляв, що безпілотники атакували Феодосію в окупованому Криму. Після обстрілів у місті спалахнула нафтобаза.

"Загоряння на феодосійській нафтобазі. Працюють розрахунки МНС", — йшлося у заяві окупанта.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня дрони атакували нафтобазу "Атлас" у Ростовській області, в результаті чого спалахнуло два резервуари. Перші супутникові знімки, на яких видно, як палає нафтобаза, оприлюднило видання "Радіо Свобода". Зокрема, на фото чітко видно, що горіли щонайменше дві цистерни. Ще одна — пошкоджена.

Також у ніч на 28 серпня у Воронезькій області Росії у Россошанському районі уламки БпЛА впали поблизу вибухонебезпечних об'єктів. Це спричинило масштабне займання. Так само пожежу зафіксовано і в Ростовській області. Зокрема, у Ростовській області загорілася нафтобаза "Атлас".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 08:47