Фото ілюстративне. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Генштаб повідомив про активізацію росіян на Харківському напрямку: де наступає ворог

Станом на 13:30 19 травня російські загарбники активізувались на Харківському напрямку. Там відбулося сім бойових зіткнень. 

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Військові зазначили, що на Харківщині ситуація динамічна, противник намагається потіснити підрозділи Сил  оборони поблизу Вовчанська, Стариці, Липців. Біля Лук’янців завдав авіаційного удару, застосувавши п’ять КАБів. Українські військові тримають оборону, ведуть вогонь у відповідь та контратакують на окремих ділянках.

Також, за даними Генштабу, на Куп’янському напрямку ворожа авіація завдавала ударів в районі Петропавлівки, інформація уточнюється. 

"Станом на цей час українські воїни відбили чотири атаки, ще дві — тривають. Бої мали місце біля Синьківки, Іванівки, Берестового та Стельмахівки. Загарбники зазнають втрат, інформація про які уточнюється", — йдеться у зведенні Генерального штабу.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський 17 травня заявив, що ситуація на Сході України досить складна. Росіяни "розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів". Попереду, за його словами, очікуються важкі бої.

Також 18 травня президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні ситуація у Харківській області "контрольована", але не "стабілізована". Проте це може бути лише перша хвиля атак російського наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 19.05.2024 15:57