Михайло Ланьо. Джерело: mukachevo.net

Голова Мукачівської райради втік з України за посвідченням про інвалідність після виклику на допит, — журналіст

Голова Мукачівської райради Михайло Ланьо покинув територію України за посвідченням про інвалідність ІІІ групи, яке нещодавно отримав.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram-каналі.

"За інформацією моїх джерел, колишній нардеп і голова Мукачівської районної ради Михайло Ланьо на прізвисько "Блюк" 14 вересня о 8:05 покинув Україну в пункті пропуску "Косино". Він виїхав на авто марки Porsche із номерним знаком АО0004ВР. Причина виїзду — посвідчення інваліда ІІІ групи із номером 2369711653. Групу інвалідності отримав незадовго до виїзду", — написав Глагола.

За його словами, до цього його викликали на допит за відкритим кримінальним провадженням. Однак до правоохоронців Михайло Ланьо не з’явився й оперативно виїхав з країни. Журналіст вказує, що це пов’язано з тим, що голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита розпочав чистку криміналітету у владі.

"До цього з країни терміново виїхав мер Рахова Віктор Медвідь, щодо якого ведеться розслідування у кримінальному провадженні. Він сам собі виписав відрядження та не повернувся з Румунії. Наразі він у розшуку. Мої джерела кажуть, що після цих випадків розпочалися масові перевірки депутатів місцевих рад і чиновників на предмет підстав виїзду за кордон", — підсумував Віталій Глагола.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що депутат Загвіздянської сільської ради Івано-Франківської області Дмитро Шкаврітко оголошений в розшук. Його підозрюють у розкраданні зарплат місцевих вчителів і переховуванні від слідства. За даними місцевих видань, підозрюваний ймовірно втік за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2023 17:04