Фото: zakpost.net.ua

Оформив собі відрядження: екс-мер Рахова, якого підозрюють у корупції, втік до Румунії

Правоохоронці розпочали перевірку законності виїзду з України колишнього міського голови Рахова Закарпатської області Віктора Медвідя.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

Зазначається, що за фактом перетину кордону екс-мером Рахова порушили кримінальну справу.

"Встановлено, що чиновник скористався службовим становищем і для того, щоб залишити межі України, оформив для себе відрядження до сусідньої Румунії. Офіційно поїздка мала тривати три дні, проте до сьогодні фігурант так і не повернувся в Україну", — йдеться в повідомленні.

Медвідя підозрюють у незаконному переправленні через державний кордон. В Нацполіції нагадали, що колишній міський голова Рахова перебуває у розшуку за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень.

Скандал з мером Рахова

У липні Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук міського голову Рахова Віктора Медвідя. 51-річного міського голову Рахова підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем і підробці офіційних документів — ст. 191 ч. 4 та ст. 366 ч. 1. За даними правоохоронців, він переховувався від слідства.

Деталі справи наразі не розголошуються, але відомо, що заступника мера Рахова підозрюють у привласненні 2,2 мільйона гривень грантових коштів. За словами правоохоронців, під час будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на Закарпатті, кошти на який виділяли за міжнародними грантовими програмами, перевірка виявила привласнення бюджетних коштів.

Нагадаємо, 5 серпня мер міста Рахів Закарпатської області Віктор Медвідь достроково склав повноваження. Він уточнив, що причиною відмови від посади є "роздратування влади" щодо нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 16:56