Мер Рахова достроково склав повноваження після скандалу

Мер міста Рахів Закарпатської області Віктор Медвідь достроково склав повноваження. У липні його заступнику оголосили про підозру у привласненні 2,2 мільйона гривень грантових коштів, які були виділені на будівництво реабілітаційно-оздоровчого центру на Закарпатті.

Про це повідомляє пресс-служба міської ради Рахова.

"Складаю повноваження. Не рахую потрібним залишатися на посаді, коли частина виборців смакує дезінформацією", — заявив Медвідь.

Міський голова уточнив, що причиною відмови від посади є "роздратування влади" щодо нього.

"Вершиною роздратування для влади стали події з призначення керівника Рахівського лісгоспу. Ми не дозволили "лісовим урядовцям" здійснити їх нечисті плани. І цього влада не пробачила", — заявив він.

Скандал з мером Рахова

У липні Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук міського голову Рахова Віктора Медведя. 51-річного міського голову Рахова підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем і підробці офіційних документів — ст.191 ч.4 та ст.366 ч.1. За даними правоохоронців, він переховувався від слідства.

Деталі справи наразі не розголошуються, але кілька днів тому стало відомо, що заступника мера Рахова підозрюють у привласненні 2,2 мільйона гривень грантових коштів. За словами правоохоронців, під час будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на Закарпатті, кошти на який виділяли за міжнародними грантовими програмами, перевірка виявила привласнення бюджетних коштів.

Віктор Медвідь вперше працював на посаді голови Рахівської районної адміністрації у 2009-2010 роках впродовж восьми місяців. Вдруге, у статусі т.в.о., — з жовтня 2014 до липня 2015 року. Далі — з грудня 2019 року до листопада 2020-го.

У жовтні 2015 року, балотувавшись від партії "Єдиний центр", був обраний міським головою Рахова. Вже у 2020 році він успішно балотувався вже від "Слуги народу".

Політика, 05.08.2023 01:29