Фото: Twitter Bujar Osmani

Голова ОБСЄ Буяр Османі прибув з візитом до Києва

До Києва прибув міністр закордонних справ Північної Македонії і глава Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Буяр Османі. 

Про це повідомило македонське видання Сivil media.

За словами голови ОБСЄ, Україна є пріоритетом під час головування його країни в ОБСЄ, тому що саме в нашій державі вирішується майбутнє безпекової ситуації у Європі.

"Коли під загрозою самі підвалини організації, потрібно фокусуватися на цьому. І саме це зараз відбувається в Україні  російська агресія проти України руйнує засади міжнародного порядку", — сказав він.

Водночас у своїй сторінці у соцмережі X Османі опублікував світлини із до однієї із київських шкіл, яка постраждала внаслідок російського обстрілу.

"Ознайомився із впливом на дітей та освіту в школі у Києві, яка зазнала обстрілів з боку РФ. Це  суворе нагадування про нагальну потребу миру. Кожна дитина заслуговує на безпеку, освіту та світле майбутнє",  написав він.

Османі додав, що позабюджетна Програма ОБСЄ з підтримки України надає психосоціальну допомогу постраждалим дітям.

Водночас на сайті ОБСЄ повідомляється, що під час візиту до Києва чинний голова ОБСЄ "зустрінеться з високопосадовцями, парламентаріями, представниками громадянського суспільства та співробітниками позабюджетної Програми ОБСЄ з підтримки України".

"Дискусії будуть зосереджені на найбільш нагальних викликах, з якими стикається цивільне населення через триваючу війну Росії проти України, а також на подальшій ролі ОБСЄ у підтримці українського народу, інституцій та громадянського суспільства",  зазначається на сайті Організації.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі у вівторок, 4 липня, визнала Російську Федерацію державою-спонсором тероризму

За її словами, члени Парламентської асамблеї ОБСЄ ухвалили підсумкову декларацію. У документі вказується, що тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці, а дії ПВК "Вагнера" від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2023 12:59