Головні прикордонники обговорили стан охорони українсько-угорського кордону

28 ВЕРЕСНЯ 2018 14:39

Цього тижня в Будапешті відбулася зустріч головних прикордонних уповноважених двох країн: Голови Держприкордонслужби України генерал-полковника Петра Цигикала та  заступника начальника поліції, головного директора охорони правопорядку Угорщини генерал-майора Жолта Халмоші.  Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби.

«Під час засідань сторони обговорювали стан охорони ділянки українсько-угорського кордону, функціонування пунктів пропуску, шляхи вдосконалення спільного прикордонного контролю, перспективи розвитку співробітництва між прикордонними відомствами України та Угорщини та багато іншого», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що сторони констатували, що обстановка на спільному кордоні залишається динамічною та контрольованою. Основними загрозами на українсько-угорському державному кордоні є спроби налагодження каналів незаконної міграції вихідців з африканських країн та країн Близького Сходу, а також спроби незаконного переміщення тютюнових виробів з України до Угорщини як на «зеленій» ділянці державного кордону, так і в пунктах пропуску. Учасники засідання зауважили, що основною причиною незаконної міграції громадян третіх країн на українсько-угорській ділянці державного кордону залишається військово-політична нестабільність країн-постачальників нелегальних мігрантів.

Крім цього представники обох країн підкреслили, що взаємодія оперативних органів з питань протидії незаконному переправленню осіб через державний кордон та іншої транскордонної злочинності, здійснюється на належному рівні і наголосили на важливость продовження тісної співпраці в цій сфері.

Сторони також обговорили основні напрями подальшого розвитку співробітництва та підписали План дій щодо розвитку співпраці між прикордонними відомствами України і Угорщини на 2019 рік.

Наступне засідання Головних Прикордонних Уповноважених України і Угорщини відбудеться вже в Україні наступного року.

Суспільство, 28.09.2018 14:39