Головний «Оскар» отримав південнокорейський фільм «Паразити»

10 ЛЮТОГО 2020 09:25

У Лос-Анджелесі пройшла 92-а церемонія вручення нагород Американської кіноакадемії. Як і в минулому році захід пройшов без ведучого. Кращою картиною року став фільм південнокорейського режисера Пон Чжун Хо «Паразити». Це перший фільм не англійською мовою, який отримав головний приз, повідомляє Euro News.

Стрічка також стала найкращим фільмом іноземною мовою. Пон Чжун Хо був удостоєний «Оскара» в номінації «Кращий режисер». У номінації «Кращий фільм» були представлені «1917» режисера Сема Мендеса, «Одного разу в ... Голлівуді» Квентіна Тарантіно, «Ірландець» Мартіна Скорсезе, «Шлюбна історія» Ноа Баумбака, «Джокер» Тодда Філліпса, «Кролик Джоджо» Тайки Вайтіті, «Ford проти Ferrari» Джеймса Менголда і «Маленькі жінки» режисера Грети Гервіг.

Хоакін Фенікс, який зіграв головну роль в трилері «Джокер», отримав приз в номінації «Кращий актор», обійшовши Леонардо Ді Капріо («Одного разу в ... Голлівуді»), Антоніо Бандераса («Біль і слава»), Адама Драйвера («Шлюбна історія») і Джонатана Прайса («Два тата»).

Рене Зеллвегер удостоєна премії «Оскар» в номінації «Краща актриса» за головну роль у фільмі «Джуді». За статуетку боролися Скарлетт Йоханссон («Шлюбна історія»), Синтія Еріво («Гаррієт»), Сірша Ронан («Маленькі жінки») і Шарліз Терон («Скандал»).

Суспільство, 10.02.2020 09:25