Дмитро Дєнков. Джерело: kas.de/uk

Головред українського видання, якого добу тримали в ТЦК, вийшов на зв’язок

Головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков долучиться до Збройних сил України. Це сталося після того, як його майже на добу затримали працівники територіального центру комплектування Білгород-Дністровського.

Про це повідомив сам Дмитро Дєнков на своїй Facebook-сторінці.

"Друзі, дуже дякую за підтримку. Я ще ніколи подібного не відчував. Зі мною все гаразд, ми порозумілися з Білгород-Дністровським ТЦК, і я незабаром долучуся до підрозділу, до якого хотів ще до цього інциденту. Незабаром розповім. Це кращий для мене варіант", — зазначив він.

Раніше головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва повідомляла, що близько доби головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков не мав змоги вийти на зв'язок із рідними. Його утримували працівники територіального центру комплектування Білгород-Дністровського Одеської області.

"За нашими даними, Дмитра затримали, забрали телефон та усі засоби зв’язку. Близько доби ми не знали, де він перебуває, бо він не виходив на зв’язок", — зазначила вона.

За її словами, тільки після того, як батьки подали заяву в поліцію на розшук, з’ясувалося, що Дмитро перебував у територіальному центрі комплектування Білгород-Дністровського Одеської області.

Нагадаємо, що, згідно з новим законом про мобілізацію, військовозобов'язані мають оновити свої дані у територіальних центрах комплектування. За невиконання цих вимог порушникам загрожує штраф. Якщо чоловіки не оновлять вчасно свої дані у ТЦК, тоді на них чекає штраф у розмірі 17-25 тисяч гривень. Сплата цієї суми є обов'язковою. У випадку, коли порушник відмовляється сплачувати кошти, або він їх не має — можуть заарештувати його майно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.05.2024 20:48