Фото ілюстративне зі соцмереж

Що загрожує тим, хто вчасно не оновив дані в ТЦК: пояснення юриста

Згідно з новим законом про мобілізацію, військовозобов'язані мають оновити свої дані у територіальних центрах комплектування. За невиконання цих вимог порушникам загрожує штраф. 

Про це повідомляє "Київ 24" із посиланням на коментар юриста.

Якщо чоловіки не оновлять вчасно свої дані у ТЦК, тоді на них чекає штраф у розмірі 17-25 тисяч гривень. Сплата цієї суми є обов'язковою. У випадку, коли порушник відмовляється сплачувати кошти, або він їх не має — можуть арештувати його майно.

Відомо, що у виконавців є доступ до всіх реєстрів нерухомого майна громадян. Якщо виявиться, що військовозобов'язаний, який не сплатив штраф, є власником певного нерухомого майна, то на нього накладають арешт, а потім його можуть продати на аукціоні "СЕТАМ".

Важливо наголосити, що, окрім штрафу, порушник має сплатити виконавчий збір та виконавчі витрати. Йдеться про те, що на розслідування справи боржника витрачаються кошти держави. Саме тому він має погасити всі ці витрати.

Нагадаємо, 23 травня очільник Національної поліції Іван Вигівський заявив, що спілкування військовозобов'язаного з поліцією та представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки щодо мобілізації має фіксуватися на фото і відео. За протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.05.2024 13:40