Дмитро Дєнков. Джерело: kas.de/uk

Головреда українського видання вже добу утримують без зв’язку в ТЦК, — ЗМІ

Уже близько доби головний редактор "Економічної правди" Дмитро Дєнков не має змоги вийти на зв'язок із рідними. Його утримують працівники територіального центру комплектування Білгород-Дністровського Одеської області.

Про це повідомив головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва.

"За нашими даними, Дмитра затримали, забрали телефон та усі засоби зв’язку. Близько доби ми не знали, де він перебуває, бо він не виходив на зв’язок", — зазначила вона.

За її словами, тільки після того, як батьки подали заяву в поліцію на розшук, з’ясувалося, що Дмитро перебуває в територіальному центрі комплектування Білгород-Дністровського Одеської області.

Як відомо, згідно з новим законом про мобілізацію, військовозобов'язані мають оновити свої дані у територіальних центрах комплектування. За невиконання цих вимог порушникам загрожує штраф. Якщо чоловіки не оновлять вчасно свої дані у ТЦК, тоді на них чекає штраф у розмірі 17-25 тисяч гривень. Сплата цієї суми є обов'язковою. У випадку, коли порушник відмовляється сплачувати кошти, або він їх не має — можуть заарештувати його майно.

Нагадаємо, що єдиний електронний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг" збирає інформацію з різних реєстрів, зокрема платників податків. Завдяки цьому територіальні центри комплектування можуть знайти роботодавця розшукуваного військовозобов'язаного та через нього організувати прибуття цієї людини до військкомату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.05.2024 17:27