Фото: "Суспільне.Тернопіль"

Голову Тернопільської обласної ради звільнили з-під варти: за нього внесли заставу

Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка, якого підозрюють у корупції, випустили зі слідчого ізолятора. За нього внесли заставу у розмірі 800 тисяч гривень.

Про це повідомив адвокат Олександр Тананакін у коментарі "Суспільному". Напередодні суд обрав Михайлу Головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави. У четвер, 29 червня, заставу таки внесли.

"Коли буде наступне судове засідання — невідомо, про це ще рано говорити", — сказав адвокат.

Голова облради не може відлучатися з Тернопільської області без дозволу слідчого, прокурора або суду та зобов'язаний здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України. Також Головко буде носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, правоохоронці затримали голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди. Сума неправомірної вигоди становила 5-10% "відкату" за повернення заборгованості за виконані роботи. Не зважаючи на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар. Після передачі третього траншу в розмірі понад 600 тисяч гривень посадовців затримали "на гарячому".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.06.2023 23:59