Фото: соцмережі

НАБУ затримало голову Тернопільської облради на хабарі: подробиці справи (фото)

Правоохоронці затримали голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди. Нині вирішують питання про вручення посадовцям підозри.

Про це повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

За даними із відкритих джерел, головою Тернопільської облради є Михайло Головко. Він перебуває на цій посаді вже 2,5 роки.

Слідство встановило, що затримані вимагали майже 1,8 мільйона гривень у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Сума неправомірної вигоди становила 5-10% "відкату" за повернення заборгованості за виконані роботи. Не зважаючи на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, можновладці все одно вимагали виплатити хабар. Після передачі третього траншу в розмірі понад 600 тисяч гривень посадовців затримали "на гарячому".

"Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого затримані вимагали кошти. Детективи й прокурори здійснюють контроль за коштами, виділеними на відновлення", — додали у відомстві.

Нагадаємо, прокурор Ужгородської прокуратури та заступник начальника одного з місцевих відділів управління спецрозслідувань отримали підозри. Посадовці допомагали уникнути відповідальності організаторам потужного наркоугруповання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2023 11:32