Фото: Deutsche Welle

Голову Збройних сил Німеччини звільнять за вихваляння путінської армії

Головного генерала Еберхарда Цорна в Німеччині хочуть відправити у відставку. Таке рішення міністр оборони Борис Пісторіус ухвалив, зокрема через те, що очільник Бундесверу возвеличує армію Росії.

Про це повідомляє Bild.

Цорна достроково мають достроково відправити у відставку в четвер, 16 березня.

Причиною звільнення є неоднозначні заяви про війну в Росії в Україні. Уперше він публічно висловився у вересні 2022-го в інтерв'ю Focus. Тоді він заявив, що Україна проводить "контратаки, за допомогою яких можна відвоювати місця чи окремі ділянки фронту, але не відкинути Росію назад на широкому фронті".

Також Цорн говорив про те, що російська армія може відкрити другий фронт у Молдові, під Калінінградом, на кордоні з Фінляндією чи Грузією.

На місце Цорна, який обіймав цю посаду з 2018 року, прийде генерал-майор 59-річний Карстен Бройєр. Він наразі очолює нове "Територіальне командування" Бундесверу. Він здобув свою прихильність після того, коли взяв на себе керівництво урядовою комісією з реагування на пандемію COVID-19.

Нагадаємо, на початку березня Україна отримала від Німеччини ще дві зенітні самохідні установки Gepard. Також було передано шість тисяч боєприпасів до даних систем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2023 12:50