Фото: ukr.radio

Готовність ракетоносіїв висока: Гуменюк попередила про загрозу пусків "Калібрів" з моря

Кораблі Російської Федерації не проявляють бойової активності та перебувають у пунктах базування. Проте небезпека з моря залишається, адже загальна готовність ракетоносіїв висока.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає "Медіацентр Україна — Укрінформ".

За її словами, попри перебування ворожих кораблів у пунктах базування, ракетна загроза з моря залишається досить високою. Ворожі кораблі суттєво затиснуті в південно-східній частині акваторії Чорного моря та не проявляють активності. Проте загальна готовність ракетоносіїв висока, тому небезпека з моря залишається.

"Об’єктивно ми розуміємо, що небезпека, зокрема, ракетна загроза з моря нікуди не поділася. Тому що загальна готовність ракетоносіїв у ворога залишається високою, попри те, що вони перебувають в пунктах базування і майже не застосовуються для виходу на бойове чергування, всього двічі ми фіксували за останній час", — зазначила вона.

Гуменюк підкреслила, що саме перед масованими ворожими атаками окупанти виводять ракетоносії в акваторію Чорного моря.

"Якраз напередодні масованих комбінованих ракетно-дронових атак, ворог виводив ракетоносії, зокрема, підводні в акваторію Чорного моря. Імовірно для того, щоб розосередити увагу Сил протиповітряної оборони",  пояснила військова.

Нагадаємо, раніше керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк попереджала, що Російська Федерація накопичила "Циркони" та може продовжити точковий ракетний терор України з акцентом на Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2024 15:17