Фото: Рixabay

Графіки відключень світла 9 липня: коли не буде електрики у вівторок

У вівторок, 9 липня, графіки відключення світла діятимуть протягом доби для всіх регіонів. Енергетики застосовуватимуть дві, три та чотири черги відключень.

Про це повідомляє прес-служба Національної енергетичної компанії "Укренерго".

За прогнозом, з 05:00 до 14:00 — обленерго застосовуватимуть дві черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 — чотири черги графіків відключень, в інші години — три черги

"Укренерго" скасувало заплановані "дні без відключень": у чому причина

В Україні не будуть проводити вимірювання фактичного рівня споживання. "Дні без відключень" для кожної області, які анонсували минулого тижня, скасовують. Причина — значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

Так, планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом 9-24 липня.

"Причина скасування — значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. У відповідь на численні звернення обленерго, "Укренерго" скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні", — пояснили в компанії.

Режимні виміри в літній період здійснять пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. В "Укренерго" нагадали, що проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами.

Нагадаємо, в Україні у вихідні, 6 та 7 липня, громадянам рідше вимикали електроенергію. Це стало наслідком падіння споживання, а також роботою на повну потужність сонячних станцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.07.2024 09:15