Фото: "Укренерго"

Графіки відключень світла: у ДТЕК зробили важливу заяву

В енергетичній компанії ДТЕК відреагували на інформацію, що у ЗМІ почали з’являтись графіки відключень світла. Енергетики наголосили, що вони не застосовуються наразі.

Про це у Telegram повідомляє ДТЕК. Там наголошують, що графіки відключень розміщені на сайтах весь рік, щоправда, не застосовуються.

"В Telegram-каналах та деяких ЗМІ почала ширитись інформація, що ніби-то на сайтах ДТЕК почали з’являтись графіки відключень світла. Офіційно повідомляємо: графіки відключень розміщені на сайтах постійно, весь рік. Однак вони не застосовуються наразі", — йдеться в заяві.

У компанії зазначили, що про зміни обов'язково повідомлять додатково.

Нагадаємо, в "Укренерго" повідомили, що у разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. 

Водночас посадовець наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень. Зазначається, що стовідсотково ідеальної рівномірності досягнути не можна, але більш рівномірними зробити їх можна й в тому числі завдяки тому, що зараз місцева влада має набагато краще забезпечення автономними джерелами живлення, зокрема дизельними генераторами, які можуть живити об'єкти критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 20:39