Фото: vikna.tv

Гуменюк про пожежу у Севастополі: один з елементів підготовки ЗСУ

Після масштабної пожежі на нафтобазі у Севастополі, у Криму значно збільшився ступінь тривожності серед окупантів.

Про це під час телемарафону розповіла керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, рашисти намагаються евакуювати свої сім'ї та по можливості й самі виїжджають з Криму.

"Ми вже зауважували, що вони переорієнтовуються на пункти базування в бік Новоросійська, тому що в Севастопольських бухтах не відчувають спокою і не відчувають того сталого логістичного забезпечення... Те, що підірвана логістика ворога,  один з елементів підготовки до потужних активних дій Сил оборони, ми говоримо вже довготривалий час. І ось ця робота і є підготовчою до широкого повномасштабного наступу, який всі очікують. Тому ворог відчуває, що в нього підірвані ресурси і починає маневрувати", — зауважила Гуменюк.

Нагадаємо, 29 квітня у мікрорайоні Козача Бухта тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи, після яких спалахнула масштабна пожежа. За словами представника окупаційної влади, причиною пожежі стала атака безпілотного літального апарату.

Також українська розвідка прокоментувала пожежу на нафтобазі в Севастополі. Кажуть, що це "кара Божа за Умань".

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що цей вибух є підготовленим і спланованим, бо такі спеціальні резервуари самі не загоряються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2023 11:41