Фото: Генштаб ЗСУ

Гуменюк прокоментувала інформацію щодо ймовірного прориву ЗСУ на лівий берег Дніпра

Про результати бойової роботи Сил оборони на Херсонщині ще говорити рано. Для цього нашим воїнам потрібно остаточно закріпитись на досягнутих рубежах.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона прокоментувала інформацію аналітиків про значні успіхи української армії й закріплення в населеному пункті Кринки на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

За словами Гуменюк, стверджувати про успіхи ЗСУ на даному напрямку ще зарано. При цьому висловила здивування, що деякі аналітики посилаються на інформацію російських військкорів РФ, адже їхні висловлювання не можна сприймати як докази.

"Ми говоримо про те, що робота наша бойова ведеться на різних напрямках, різними способами. Опора здійснюється на контрбатарейну боротьбу, оскільки є задача вичистити частину території лівого берега від ворога. По-перше, для того, щоб полегшити життя правому берегу. Окупаційні війська продовжують його обстріли, атаки в тому числі з повітря дуже потужні, тому наша задача — полегшити життя мирному населенню. Про просування в таких масштабах не йдеться, йдеться про бойову роботу, результати якої можуть бути проголошені тільки тоді, коли є закріплений результат", — заявила Гуменюк.

Вона наголосила, що подібне завчасне розповсюдження інформації про ситуацію в зоні бойових дій лише шкодить ЗСУ.

"Вже неодноразово було прояснено, що робота навколо якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною. Тому, не поспішаймо, а довіряти військовим, які її роблять", — додала Гуменюк.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Збройні сили України продовжують масштабні наземні операції на лівому березі Херсонської області та встановили підтверджену присутність у населеному пункті Кринки, що на східному березі.

Нагадаємо, напередодні ISW припускав, що українські морпіхи просунулися на окупованому березі Дніпра, зокрема, на північ від Піщанівки. ISW зазначав, що росіяни стурбовані можливістю "більш масштабної української операції" на окупованій Херсонщині. Пізніше Генштаб ЗСУ у своєму зведенні побічно підтвердив повідомлення про просування українських сил на лівий берег Дніпра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 14:31