Фото: Reuters

Гумкоридор у Чорному морі: перше судно з українським зерном прибуло до Туреччини

До берегів Туреччини прибуло вантажне судно Resilient Africa. Це перше судно із зерном з України, яке зайшло до Чорного моря та вийшло з нього через тимчасовий коридор.

Про це пише Reuters.

Ще 19 вересня судно з трьома тисячами тонн зерна на борту вийшло з українського порту "Чорноморськ". До турецької протоки Босфор воно рухалося тимчасовими морськими коридорами для торгових суден, які проклали після виходу Росії із зернової угоди.

Зазначається, що на всіх маршрутах зберігається військова загроза та мінна небезпека. Однак, якщо власник або капітан, які здебільшого прямують на африканські та азійські ринки, дають офіційну згоду, то судно допускають до маршруту.

Нагадаємо, приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Румунії стався вибух на вантажному судні в Чорному морі. За попередньою інформацією, воно натрапило на морську міну. 12 членів екіпажу судна Seama, яке зареєстроване в африканській країні Того, евакуювали та доставили до лікарні для надання медичної допомоги в румунському порту Суліна біля кордону з Україною.

За попередньою інформацією, вибух стався в машинному відділенні судна. Екіпаж заявив, що, на їхню думку, судно натрапило на міну, однак румунська влада заявила, що поки що не підтвердила причину вибуху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.09.2023 16:19