Фото: ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

ГУР оприлюднило кадри знищення російського буксиру проекту "Сатурн" (відео)

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднили відео знищення російського буксира проекту 498 "Сатурн".

Як повідомляє прес-служба ГУР МО, внаслідок операції в акваторії озера Панське, що у Криму чергове судно російських загарбників було знищено.

"6 червня 2024 року спецпідрозділ 9 департаменту ГУР МО України  біля берегів тимчасово окупованого Криму завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру проекту 498 "Сатурн" або "Протей",— наголосили в ГУР.

Розвідники додають, що руйнівне вогневе ураження було нанесене після успішного прориву лінії  оборонних загороджень окупантів у акваторії Чорного моря.

Раніше, а саме 23 травня, в Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки заявили, що унаслідок українського удару по порту окупованого Севастополя 19 травня знищено російський корвет "Циклон". Він є носієм крилатих ракет "Калібр". Експерти впевнені, що українським силам вдалося його потопити.

Британські експерти зазначили, що це один із чотирьох російських суден-носіїв "Калібрів" проекту "Каракурт", які Росія мала у Чорному морі від початку повномасштабної війни. При цьому два таких судна, найімовірніше, перекинули у Каспійське море для завершення випробувань після серії українських атак, а ще один, окрім "Циклона", постраждав унаслідок українського удару в листопаді 2023 року.

Нагадаємо, 19 травня Військово-Морські сили України заявили, що українські воїни знищили морський тральник Чорноморського флоту Росії "Ковровец". Відомо, що судно було призначене для проведення за тралами кораблів та суден, розвідувального та контрольного тралення, прокладання фарватерів у мінних полях, участі у мінних постановках у дальній зоні від своїх баз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 12:00