Фото: Instagram Ксюші Манекен

ГУР прокоментувало вручення нагороди скандальній блогерці Манекен

Головне управління розвідки залучає до виконання своїх завдань людей різних професій. Однак наразі не можна розголошувати, хто за що отримує нагороди.

Так ГУР прокоментувало скандал із блогеркою Ксюшею Манекен.

Розвідувальники наголосили, що їхні завдання виконують багато публічних та непублічних людей, які не афішують свою діяльність.

"Воєнна розвідка — особливо в країні, яка воює — це специфічна структура, що виконує інколи вкрай специфічні завдання. Зі зрозумілих причин, розвідка не може розкривати всі методи своєї діяльності на широкий загал", — пояснили в ГУР.

У розвідці задоволені, що дуже різні представники суспільства погоджуються допомагати Україні.

"Водночас неправильно публікувати всі інструменти досягнення поставлених завдань, принаймні, до перемоги", — наголосили в ГУР.

Нагадаємо, скандал почався після зустрічі радника голови ОПУ Михайла Подоляка з інфлюенсерами. Оскільки Манекен опублікувала свою нагору відразу після неї — користувачі соцмереж подумали, що це Подоляк вручив їй орден. Натомість сам представник ОПУ наголосив, що за нагородження військових і волонтерів відповідають різні відомства, не лише ОП та ГУР.

Манекен розповіла про те, що отримала медаль від ГУР "за сприяння воєнній розвідці України" ще у жовтні минулого року. Нагородою блогерка похизувалася на фото, але не стала розповідати, за які саме заслуги перед Батьківщиною отримала таку відзнаку.

У мережі обурилися, що жінка свого часу сказала, що "неважливо, чий Крим", а за декілька років отримала державну нагороду. Після шквалу критики Маненкен перепросила за свої слова й таки визначилася із тим, чий Крим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.03.2023 14:57