Фото: nashkiev.ua

У мережі розгорівся скандал через нагородження блогерки, якій "однаково, чий Крим": у Зеленського прокоментували

Блогери не отримували жодних нагород під час зустрічі з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. За нагородження військових і волонтерів відповідають різні відомства.

Про це Подоляк написав у соціальних мережах.

Він відреагував на хвилю обурення українського суспільства через нібито нагородження інфлюенсерки Ксюші Манекен (справжнє ім'я — Оксана Волощук). Блогерка недавно похизувалася нагородою від Головного управління розвідки України. Вона розповіла про те, що ще у жовтні минулого року отримала медаль від ГУР "за сприяння воєнній розвідці України". Нагородою Волощук похизувалася на фото, але не стала розповідати, за які саме заслуги перед Батьківщиною отримала таку відзнаку.

"Ось така історія. Як так сталося, за яких обставин і за що – я обов'язково розповім, коли воїна закінчиться. І нехай цей орден стане символом того, що якщо ти "публічна" людина, це далеко не означає те, що ти показуєш все, що відбувається у твоєму житті", — написала Ксюша.

Манекен похизувалась відзнакою

Також скандальна блогерка ще декілька років тому відверто заявляла, що "не важливо, чий Крим".

Подоляк наголосив, що за нагородження військових і волонтерів відповідають різні відомства, не лише ОП та ГУР.

Він пояснив, що метою таких зустрічей є "налагодити комунікацію з інфлюенсерами, розповісти про інформаційну гігієну, етичний складник комунікації в період війни та обговорити, яким чином вони можуть бути корисні для боротьби з гібридними загрозами РФ. Не всі однаково розуміють природу війни й тих подій, які відбуваються. Тому мають право на питання, щоб позиції стали більш структурованими".

"Планую та проводжу безліч непублічних зустрічей із різними представниками впливу в українських соцмережах. Учора відбулася одна з них. Різні аудиторії — різні оф/рекі. Тому не треба конспірології там, де її немає. Подібні зустрічі не є елітарними чи для відзначення якихось досягнень — для цього є українське суспільство, яке саме може дійти висновків, хто та чим займається під час війни. Наше завдання — вести роз’яснювальну роботу, залучаючи всі можливі інструменти", — написав радник керівника ОП.

Нагадаємо, Україна може посилити відповідальність за порушення правил виїзду за межі України чоловіків призовного віку. Це сталося через втечу українського коміка за кордон. Мінкульт подав на затвердження Уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за межі держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 22:05