Фото: АрміяInform

"Хлопці контратакують": Зеленський на Ставці розповів про результати операції на Курщині

У понеділок, 14 жовтня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Обговорили операцію у Курській області та ситуацію на фронті.

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що у ході засідання головком Олександр Сирський доповів щодо ситуації на передовій — передусім на Покровському та Курахівському напрямку, які є найгарячішими на сьогодні.

"Провів чергову Ставку. Була доповідь головкома Олександра Сирського щодо оперативної ситуації. Активні дії зараз по всій довжині фронту, але особливо жорстокі бої на Покровському та Курахівському напрямках", — зазначив він.

Зеленський підкреслив, що п’яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині. Проте "хлопці тримаються та контратакують".

Також на засіданні розвідники виклали ґрунтовну аналітику щодо того, хто підтримує Росію у війні проти України та як послабити ці злочинні союзи. 

"Була глибока аналітика ГУР МО та СЗР щодо того, хто саме допомагає Росії вести її загарбницьку війну проти України — військово, економічно, політично, відкрито та приховано — та яких кроків потрібно вжити нам, нашим партнерам, щоб послабити ці злочинні союзи", — поінформував президент.

Також Зеленський вислухав доповідь Міністерства оборони щодо контрактації на поточний та наступний періоди, зокрема з використанням партнерської допомоги, щодо інвестицій наших ключових партнерів в український ОПК.

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська посилили контратаки у Курській області. Вони намагаються витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить їхні маневри на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 14.10.2024 17:30