Фото: Офіс президента

Зеленський у Гаазі: Хочемо бачити тут іншого Володимира

Президента Росії Володимира Путіна потрібно судити у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі за злочини, скоєні в Україні. Це станеться після перемоги у війні з РФ.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі.

У своєму виступі глава держави згадав російського диктатора. Він наголосив, що один з головних винуватців війни в Україні має бути справедливо покараний.

"Безумовно ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира, хочемо бачити його в Гаазі. Того, який заслуговує бути засудженим за злочинні дії, і це має бути здійснено тут, у столиці міжнародного права. Я впевнений, це станеться, коли ми переможемо, а ми переможемо не лише на полі бою, не лише у двобої з агресією. Подивіться, як країни світу об'єдналися довкола допомоги українцям", — заявив глава держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному Кримінальному суді в Гаазі. TrueUA опублікував головні заяви українського лідера.

Зокрема, глава держави назвав точну кількість воєнних злочинів, які скоїли росіяни у квітні. Він також нагадав про воєнні злочини Росії, у тому числі про збитий над Донбасом пасажирський рейс MH17, відповідальність Росії за загибель якого суд Нідерландів уже констатував. Зеленський вшанував жертв цієї трагедії хвилиною мовчання.

У четвер, 4 травня, президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Нідерландів. Глава держави вже прибув до Сенату Генеральних штатів Нідерландів у Гаазі і виступив там з промовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 13:53