Фото: скріншот з відео

Десятки загиблих і сотні поранених: Зеленський назвав кількість воєнних злочинів Росії у квітні

У четвер, 4 травня, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі. Глава держави назвав точну кількість воєнних злочинів, які скоїли росіяни у квітні.

Як заявив Володимир Зеленський під час виступу, 6 139 — це конкретна кількість воєнних злочинів, скоєних росіянами лише у квітні.

"Наслідком цих злочинів стала загибель 27 цивільних людей, з них — 17 дітей. Понад 400 цивільних громадян зазнали поранень лише за минулий місяць. Війна триває вже 15-й місяць", — заявив президент.

Він також нагадав про воєнні злочини Росії, у тому числі про збитий над Донбасом пасажирський рейс MH17, відповідальність Росії за загибель якого суд Нідерландів уже констатував. Зеленський вшанував жертв цієї трагедії хвилиною мовчання.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному Кримінальному суді в Гаазі. TrueUA опублікував головні заяви українського лідера.

У четвер, 4 травня, президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Нідерландів. Глава держави вже прибув до Сенату Генеральних штатів Нідерландів у Гаазі і виступив там з промовою.

Окрім цього, Володимир Зеленський зустрінеться окремо із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем'єр-міністром Бельгії Александером де Кроо. Також буде аудієнція у короля Віллєма-Александра і візит на базу військово-повітряних сил Нідерландів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 13:05