Фото: Держприкордонслужба України

Хотів "легально" перетнути кордон: на Закарпатті врятували молодого чоловіка з крижаної річки

Прикордонники відділення "Великий Бичків" Мукачівського загону днями витягли з річки Тиса 26-річного айтівця з Сум, який ледь не загинув, долаючи українсько-румунський кордон. 

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон на сторінці у Facebook.

Виявилося, що чоловік заплатив переправникам п'ять тисяч доларів за інформацію про місце перетину кордону та гідрокостюм, однак через стрімку течію і спазм кінцівок не зміг вибратися з води.

"Від переохолодження, одягнений у гідрокостюм та рятувальний жилет, чоловік лежав на краю обривистого берега річки та майже не подавав ознак життя. Військовослужбовці негайно витягли чоловіка з води та підняли на рівнинну ділянку, де надали потерпілому першу допомогу. Згодом доправили у підрозділ, напоїли гарячим чаєм та забезпечили сухим одягом", йдеться у повідомленні.

Пізніше чоловік розповів, що приїхав на Закарпаття із Сум, дізнавшись у Telegram-каналі про легальний перетин кордону. Натомість щоб потрапити до Румунії, переправники запропонували йому перепливти Тису.

"Повіривши "туроператору", що він переходитиме річку по мілководдю, айтівець одягнув надані рятувальний жилет та гідрокостюм і зайшов у холодну воду, зовсім не очікуючи, що там глибоко. На перших хвилинах чоловік послизнувся, втратив орієнтування і почав тонути. Стрімка течія винесла його до берега, але через сильний холод та спазм кінцівок, чоловік не зміг вибратися з води. На щастя, молодика помітив прикордонний наряд та витягнув його зі смертельної небезпеки", інформують у ДПСУ.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону.

Зазначається, що від початку повномасштабного російського вторгнення на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 19 випадків загибелі чоловіків під час перепливання Тиси.

Нагадаємо, сімох ухилянтів, які намагались втекти через засніжені Карпати до Молдови й Румунії, затримали прикордонники. Усіх затриманих було доставлено до прикордонних підрозділів. Згодом суд надасть оцінку їх діям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.01.2024 15:24