На фото: зниклий громадянин Франції. Джерело: Національна поліція

Хотів піднятися на Говерлу: у Карпатах зник турист із Франції (фото)

На Івано-Франківщині шукають громадянина Франції. Він відпочивав у Карпатах й востаннє турист виходив на зв'язок 3 січня.

Про це повідомив прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що 12 січня рятувальники отримали повідомлення від представника посольства Франції. За його словами, їхній громадянин не виходить на зв'язок з 3 січня 2024 року.

"У період з 3 по 6 січня громадянин Франції планував здійснити сходження від урочища Завоєля (смт. Ворохта) до гори Говерла та мандрувати Карпатами в напрямку до міста Рахів Закарпатської області", — заявили в прес-центрі.

У ДСНС зазначають, що іноземний турист свій маршрут у надзвичайників не реєстрував. Закарпатськими гірськими рятувальниками обстежено маршрути сходження на гору Говерла зі сторони Закарпатської області.

"Основні маршрути сходження до вершини гори Говерла обстежено. Пошукові роботи тривають", — додали рятувальники.

На фото: зниклий громадянин Франції. Джерело: Національна поліція

На фото: зниклий громадянин Франції. Джерело: Національна поліція

Варто зазначити, що у Карпатах є загроза сходження снігових лавин через погіршення погодних умов 14 і 15 січня. Там встановили третій рівень небезпеки.

Нагадаємо, 9 листопада, на Закарпатті рятувальники зняли зі зламаного в горах підіймача 22 туристів. Аварійна зупинка сталася у смт Міжгір’я Хустського району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 16.01.2024 01:18