Фото: ілюстративне. Джерело: moyaosvita.com.ua

Хотів виїхати до повноліття: Україні вдалося повернути з окупації 17-річного сироту

На підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованої Запорізької області вдалося повернути 17-річного сироту. Хлопець дуже хотів встигнути виїхати до повноліття. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Денис дуже хотів і встиг до повноліття виїхати з ТОТ. Його поверненню на підконтрольну уряду України територію сприяли Мінреінтеграції спільно з громадською спілкою "Українська мережа за права дитини", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що хлопець — сирота. Від початку повномасштабного вторгнення він проживав на ТОТ Запорізької області під наглядом сусідки. Увесь цей час Денис шукав можливості виїхати з окупації.

Рідна тітка хлопця звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції із проханням допомогти вивезти племінника з окупованого міста. Зараз Денис перебуватиме під її опікою. "Українська мережа за права дитини" надасть хлопцеві соціально-психологічну допомогу та забезпечить речами першої потреби.

Незабаром Дениса відправиться до реабілітаційного табору у Трускавці. Там спеціалісти допоможуть йому не лише відновитися психологічно, а й корисно та цікаво провести час у колі однолітків.

Нагадаємо, 14 травня Україні вдалося повернути на підконтрольну територію та врятувати від таборів російських окупантів ще шістьох дітей. Це дівчинка та п’ять хлопчиків, віком від п'яти до 12 років.

Додамо, за даними Дитячого фонду ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинули та були поранені майже дві тисячі дітей. В середньому щодня окупанти травмують двох маленьких українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 19:28