Фото: ілюстративне. Джерело: "18000"

Скільки українських дітей постраждали від рук російських загарбників: моторошна статистика

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинули та були поранені майже дві тисячі дітей. В середньому щодня окупанти травмують двох маленьких українців.

Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись на звіт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Зазначається, що з 24 лютого 2022 року щонайменше 1993 дитини в Україні загинули або були поранені. Це цифри, які вдалося перевірити ООН. Проте в ЮНІСЕФ вважають, що справжня цифра, імовірно, набагато вища.

"Окрім вбивств дітей та фізичної шкоди, спричиненої війною, багато дітей по всій Україні зазнали втрат і насильства, які завдали шкоди їхньому психічному здоров'ю та благополуччю. Половина підлітків повідомляють про проблеми зі сном, а кожен п'ятий має нав'язливі думки та спогади", — йдеться у повідомленні.

За даними звіту, майже половина дітей, які навчаються в школах України, не відвідують очну форму навчання. До того ж майже мільйон маленьких українців по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через небезпеку з боку РФ.

"ЮНІСЕФ продовжує закликати до негайного припинення вогню в Україні та захисту всіх дітей від шкоди. Українські діти терміново потребують безпеки, стабільності, доступу до безпечного навчання, послуг із захисту дітей та психосоціальної підтримки. Понад усе діти України потребують миру", — підкреслили в ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, 8 травня російські окупанти вдарили по території освітньої установи в Харкові. Внаслідок атаки постраждали троє дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2024 20:30