Фото: Flickr

Хто "переможе" на псевдовиборах окупованих територій: прогноз британської розвідки

Більшість голосів на так званих "виборах" на окупованих українських територіях отримає пропутінська партія "Єдина Росія". Це свідчить про те, що не варто очікувати чесних результатів голосування.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter. За даними розвідки, російська влада планує вперше провести вибори в окупованих регіонах України 8-10 вересня 2023 року паралельно з виборами, що проводяться в Російській Федерації. Голосування вже розпочалося у Запоріжжі та Маріуполі.

У розвідці наголошують, що існує нестача кваліфікованих, досвідчених та охочих кандидатів попри те, що було заявлено понад тисячу кандидатів. Також відсутні незалежні кандидати, які не є членами партій, що підтримуються Кремлем. Цей факт вказує на те, що дані псевдовибори не будуть вільними та чесними. Український центр національного спротиву стверджує, що окупаційна адміністрація суттєво завищила кількість виборців у списках виборців.

"Кремлівські опитування показують, що "Єдина Росія", яка домінуюча політична партія в Російській Федерації, за прогнозами, набере 80% голосів у чотирьох окупованих регіонах. Партія "Єдина Росія", швидше за все, отримає більшість місць у спробі забезпечити контроль та вплив Кремля на окуповані регіони", — йдеться у зведенні міноборони Британії.

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, російські загарбники на тимчасово захоплених українських землях не змогли знайти достатньої кількості спостерігачів на "вибори" серед місцевих. Окупанти звозять їх зі своєї території.

Раніше спікер Європейського Союзу Петер Стано заявив, що усі причетні до так званих "виборів" окупантів на тимчасово захоплених територіях України повинні бути покарані. У такий спосіб Російська Федерація продовжує порушувати міжнародне право та суверенітет України.

Своєю чергою українські правоохоронці вже встановили понад 3,5 тисячі організаторів та учасників фейкових "виборів" Росії у тимчасово окупованих регіонах. За попередніми даними ворог планує їх провести на початку вересня.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що Служба безпеки України завдала потужного удару по колаборантах, які мали намір провести фейкові вибори у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 12:45