Фото: ФІФА

Хто проведе чемпіонат світу-2034 з футболу: Daily Mail назвав найімовірнішого кандидата

Саудівська Аравія, швидше за все, прийме чемпіонат світу 2034 року. Ця подія принесе мільярди Міжнародній федерації футболу (ФІФА).

Про це повідомляє Daily Mail. За інформацією видання, чемпіонат світу в Саудівській Аравії у 2034 році не просто ймовірний, це фактично завершена справа.

"Гроші знову сказали своє слово, ця подія принесе ФІФА мільярди", — повідомило знайоме із ситуацією джерело.

Чому потенційне рішення ФІФА роздратувало Австралію

Раніше ФІФА наголошувала, що ЧС-2034 буде відкритим лише для учасників з Азії та Океанії. Саме тоді, Саудівська Аравія підтвердила свою заявку. Це дуже роздратувало Австралію, яка також претендує на проведення турніру.

Очікується, що Саудівська Аравія отримає більшість із 47 голосів в Азії та всі 54 голоси в Африці.

Згідно з наявною інформацією, президент ФІФА Джанні Інфантіно близький до правителя Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана, і, безсумнівно, з нетерпінням чекає, що в найближчі роки в скарбницю ФІФА надходитимуть мільярди доларів у рамках спонсорських угод з цією країною.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Україна приєдналася до заявки Іспанії та Португалії на проведення чемпіонату світу з футболу у 2030 році. Однак вже 14 березня 2023 року стало відомо, що її виключили із переліку потенційних країн, де може пройти мундіаль. Напередодні у мережі ходили чутки про подібне рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2023 16:20