Фото: Людмила Лузан. Джерело – НОК

Хто стане прапороносцем України на церемонії закриття Олімпіади-2024: оприлюднено прізвища

Україна делегувала двох представників на церемонію закриття Олімпійських ігор у Парижі. Прапороносцями будуть срібні призери Олімпіади-2024 Парвіз Насібов та Людмила Лузан. 

Про це повідомляє "Суспільне".

Цікаво, що Людмимла Лузан вже вдруге поспіль нестиме прапор на закритті Олімпіади. Раніше веслувальниця стала прапороносицею від нашої держави на церемонії закриття Ігор у Токіо-2020.

Парвіз Насібов здобув срібну медаль Олімпіади-2024 у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 67 кілограмів, а Людмила Лузан у тандемі з Анастасією Рибачок вдруге поспіль зійшли на подіум Олімпійських ігор з веслування на двійках на дистанції 500 метрів.

Нагадаємо, у неділю, 11 серпня, олімпійська збірна України завершила виступ на Іграх у Парижі. В активі наших спортсменів 12 нагород — три золоті медалі, п'ять срібних та чотири бронзові.

Ще 10 серпня Ірина Коляденко принесла Україні п'яту срібну нагороду Олімпіади-2024. Вона стала другою у вільній боротьбі вагової категорії до 62 кілограмів. Срібло Коляденко — найкращий результат України в жіночій вільній боротьбі на Олімпійських іграх з 2004 року, коли у категорії 48 кілограмів золото вигравала Ірина Мерлені.

Раніше відбувся фінальний заплив у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Тоді українські спортсменки Анастасія Рибачок та Людмила Лузан теж виграли срібло Олімпіади-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.08.2024 17:22