Фото: Instagram-сторінка Людмили Лузан

Каноїстки Лузан та Рибачок виграли для України четверте "срібло" Олімпіади 2024

У п'ятницю, 9 серпня, відбувся фінальний заплив у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Українські спортсменки Анастасія Рибачок та Людмила Лузан виграли "срібло" Олімпіади-2024.

Як повідомляє Tribuna.com, українки також вигравали "срібло" на Олімпіаді у Токіо.

Зазначається, що вони вийшли у фінал, ставши третіми у своєму півфінальному запливі. Водночас у фіналі наші спортсменки подолали дистанцію за одну хвилину та 54,3 секунди, завдяки чому посіли друге місце, тоді, як китаянки Ксу Шисяо та Сунь Менья фінішували за одну хвилину та 52,8 секунди й виграли для Китаю олімпійське "золото". Третіми у запливі фінішували представниці Канади — Слоун Маккензі та Кеті Вінсент.

Раніше, а саме 8 серпня, український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном. У фінальному бою "Полтавський танк" переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая. Уродженець Полтавщини вдруге у кар'єрі пройшов у фінал Олімпійських ігор у вазі до 80 кг. У Токіо український боксер перебував за крок від здобуття золотої медалі: перед вирішальним третім раундом вів за очками, однак у підсумку поступився суперечливим нокаутом.

До фіналу Олімпіади-2024 Хижняк пройшов, здобувши три перемоги. В останньому поєдинку український боксер здолав олімпійського чемпіона Арлена Лопеса, переломивши хід поєдинку після програного першого раунду.

Суперником Хижняка Оралбай став чинний чемпіон світу у вазі до 80 кг. При цьому в єдиному бою між боксерами, що відбувся у лютому 2023 року, перемогу здобув саме українець (роздільним рішенням суддів).

Нагадаємо, 4 серпня українська легкоатлетка Ярослава Магучіх виборола перше місце у фіналі Олімпіади-2024 у Парижі зі стрибків у висоту та стала новою олімпійською чемпіонкою. Спортсменка з першої спроби взяла три висоти — 1,91, 1,95, 1,98 та 2 метри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.08.2024 14:52