Фото: facebook.com/EuropeanAthletics

Ярослава Магучіх взяла "золото" Олімпіади-2024

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх виборола перше місце у фіналі Олімпіади-2024 у Парижі зі стрибків у висоту та стала новою олімпійською чемпіонкою.

Про це повідомляє "Суспільне спорт".

Спортсменка з першої спроби взяла три висоти — 1,91, 1,95, 1,98 та 2 метри. Для Магучіх це друга медаль Олімпіади, у Токіо-2020 вона стала третьою, стрибнувши 2,00 метра з другої спроби.

Загалом у фіналі виступили 11 спортсменок. Не стартували в секторі дві стрибунки: через травму знялася зі змагань віцечемпіонка Європи Ангеліна Топич, не вийшла на медальний раунд і бразилійка Вальділея Мартінш.

Головними суперницями Магучіх були представниці Австралії Елеанор Паттерсон та Нікола Оліслагерс. Проте Паттерсон не змогла здолати висоту у 1,98 метра та вибула зі змагання. А от Магучіх та Оліслагерс продовжили змагатися на висоті 2,00 та 2.02 метра.

Австралійка Оліслагерс не змогла підкорити висоту з трьох спроб, тож Магучіх автоматично стала чемпіонкою. Українка після двох невдалих стрибків підняла планку до 2,04 метра. Взяти рубіж не вдалося, але головне завдання на той момент вітчизняна легкоатлетка вже виконала.

Нагадаємо, українська легкоатлетка Ірина Геращенко виборола "бронзу" у стрибках у висоту на Олімпіаді-2024 в Парижі. Українка розділила третє місце з австралійською спортсменкою Елеонор Паттерсон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.08.2024 22:32