Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Хто з пенсіонерів має проходити ідентифікацію кожні півроку: пояснення Мінреінтеграції

В Україні деякі пенсіонери зобов'язані кожні півроку проходити ідентифікацію. Це стосується внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримують виплати в "Ощадбанку".

Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві пояснили, що ВПО, які отримують пенсії в "Ощадбанку" повинні кожні півроку підтверджувати свою особу. Це стосується переселенців, які були взяті на облік до 24 лютого 2022 року.

Підтвердити свою особу можна як офлайн, так і онлайн. Ця процедура необхідна для перевірки, що державні кошти отримує саме та особа, для якої вони призначені.

Як пройти ідентифікацію?

Пройти ідентифікацію можна будь-яким зручним способом:

  • особисто відвідати відділення АТ "Ощадбанк" чи орган Пенсійного фонду України (ПФУ).
  • віддалено авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID) на вебпорталі (https://portal.pfu.gov.ua/) електронних послуг ПФУ.
  • за допомогою відеоконференцзв’язку — подати заявку можна на вебпорталі електронних послуг ПФУ або через контакт-центр Пенсійного фонду України за номерами: 0 800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71.
  • у випадку перебування за кордоном — отримати у закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа є живою, і надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Передати документи можна за допомогою вебпорталу Фонду чи поштою.

Нагадаємо, в Україні деякі пенсіонери мають право на виплати у розмірі до 15 347 гривень. Йдеться про учасників бойових дій, які мають інвалідність, отриману внаслідок війни.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.07.2024 19:58