Фото: "Медіацентр Україна"

Хто замінить Гуменюк у прес-центрі Сил оборони Півдня: названо прізвище

Новим начальником прес-центру Сил оборони Півдня України стане речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук. На цій посаді він замінить Наталію Гуменюк.

Про це Плетенчук повідомив "Укрінформу".

"Починаючи з нинішнього дня, розпочинаю виконання обов'язків начальника Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України", — заявив він.

Ще 19 квітня Генеральним штабом Збройних сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня. Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк.

Варто відзначити, що Наталія Гуменюк очолювала Об’єднаний координаційний пресцентр сил оборони Півдня України майже з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У тому ж році вона отримала звання кавалера ордена княгині Ольги III ступеня.

На початку грудня 2023 року начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк оголосила про те, що покидає свою посаду. Вона не уточнила причини звільнення, а згодом спростувала її.

Раніше Гуменюк говорила, що її переводять в межах прикордонної служби. Водночас два джерела у Генштабі та Міноборони повідомили, що речницю звільнять з посади очільниці прес-центру. Причиною назвали те, що "вона забагато на себе бере". Йдеться про обмеження, які вона накладає на роботу журналістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 12:05