Фото: vesselfinder.com

Хусити випустили ракети по американському судні в Червоному морі

Єменські хусити ввечері 18 січня випустили дві протикорабельні балістичні ракети по американському танкеру Chem Ranger.

Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США.

"18 січня близько 21:00 за часом Сани (20:00 за Києвом, — ред.) підтримувані Іраном терористи-хусити запустили дві протикорабельні балістичні ракети по танкеру Chem Ranger, що ходить під прапором Маршаллових островів, належить США й експлуатується грецькою компанією", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ракети, випущені хуситами, "впали у воду поряд із судном". Інформації про пошкодження та поранених не надходило.

Це вже третій напад хуситів на комерційне судно за три дні.

Агресія хуситів у Червоному морі

Як відомо, хусити останні кілька місяців неодноразово намагалися атакувати цивільні судна в Червоному морі. Також під їхні удари потрапляли кораблі США і не лише.

У відповідь американські та британські військові у ніч на 12 січня розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Було завдано авіаударів по об'єктах, пов'язаних з цим терористичним угрупуванням. Удари завдавалися з винищувачів і ракетами "Томагавк" по таких об'єктах як радіолокаційні системи, місця зберігання та запуску дронів, місця зберігання та запуску балістичних ракет, а також місця зберігання та запуску крилатих ракет.

Нагадаємо, міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заявив, що подальші удари по Ємену не плануються, і наголосив на тому, що проведення військової операції було необхідним.

Також 12 січня хусити помилково атакували ракетою танкер, який перевозив російську нафту під час обстрілу берегів Ємену. А 14 січня хусити атакували протикорабельною ракетою американський есмінець у Червоному морі. Вона була збита винищувачем США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 08:39