Фото: mediacenter.org.ua

Ігнат про створення Сил безпілотних систем: "Є певні стратегічні задуми"

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що Сили безпілотних систем виконуватимуть важливу функцію у захисті нашої держави і будуть корисними не лише військовослужбовцям.

В ефірі телемарафону посадовець розповів, що окрім суто військових функцій, дрони можуть допомагати поліції виявляти злочини, а також прикордонникам контролювати та боротися з контрабандою.

"Певно, є певні стратегічні задуми щодо цього питання — я зараз не можу сказати з цього приводу... Але без безпілотників сьогодні ніхто не обійдеться", — сказав речник.

Крім того, Ігнат вкотре наголосив на забезпеченні дронами. За його словами, Україні на сьогодні треба якомога більше безпілотників для ефективної боротьби із російськими загарбниками.

"Дронів багато не буває, будь-яка допомога партнерів з ними була б зовсім не зайвою для Сил оборони. Як і допомога із засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Їх треба якомога більше", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, 6 лютого президент Володимир Зеленський доручив Кабміну та Генштабу опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил. Згодом у відеозвернення гарант пояснив, що створення в українських Силах оборони окремого роду — Сил безпілотних систем — це не питання майбутнього, а те, що повинне дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах.

До того ж заступник міністра оборони Олександр Павлюк заявив, що українська влада розуміє важливість технологій, тому ініціювала створення Сил безпілотних систем як самостійного роду військ у складі Збройних сил. Безпілотники довели свою ефективність під час ведення бойових дій на лінії зіткнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 23:59