Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Ігнат розповів, чи використовують рашисти новітні С-400 для ударів по Україні

Новітні зенітно-ракетні комплекси С-400 російські окупанти не використовують для ударів по України. Вони лише прикривають повітряний простір.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Комплекси С-400 не націлені на регіони, це більше виняток — використання їх по земних цілях. Це новітній зенітно-ракетний комплекс С-400 "Тріумф", який здатний знищувати повітряні цілі на великих відстанях. Це марнотратство з боку росіян, якщо вони будуть ними бити по наземних цілях", — сказав Ігнат.

Речник пояснив, що окупанти переважно застосовують С-300 для ударів по території України, оскільки цих ракет вони мають багато. Натомість зенітно-ракетні комплекси С-400 загрожують українській авіації.

Загарбники розміщують ці комплекси як у Криму, так і на інших окупованих територіях України.

"Росія їх використовує для прикриття повітряного простору. Можливо, для збиття крилатих ракет, якими ми теж завдаємо ударів", — додав Ігнат.

Запитання про С-400 виникло тому, що сьогодні зранку російські окупанти атакували Кіровоградську область ракетами. У Кропивницькому лунали вибухи через роботу ППО. Моніторингові групи повідомляли про нібито рух ракет С-400 у напрямку Кіровоградської області.

Нагадаємо, раніше сьогодні Ігнат заявляв, що 23 грудня російські терористи намагалися атакувати Кропивницький балістичними ракетами. Ворожі снаряди випустили з території окупованого Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 23.12.2023 15:58