Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

"Військові провели блискавичну операцію": Ігнат повідомив деталі знищення ворожих Су-34

Українським воїнам вдалось знищити три ворожих винищувачі Су-34 під час блискучої операції. Окупанти намагалися підлетіти ближче для задання ударів по бійцях ЗСУ, але зазнали невдачі.

Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі "Армія TV". За словами військового, під час ризикованої операції окупантів українські захисники застали їх зненацька й провели блискавичну та витончену операцію.

"Це відбулося блискавично, швидко. Як любить командувач Повітряних сил (Микола Олещук, — ред.) ось це організовувати. Це не вперше вже. І на Брянському напрямку, і на Одещині двічі, коли ворога застали, власне, як-то кажуть, зненацька. От і застали, знищили. І окупанти вже, зрештою, це у своїх пабліках підтверджують", — зазначив Ігнат.

Військовий наголосив, що росіяни знахабніли, підійшли вище та намагалися бити керованими авіабомбами на більшу новину оборони наших військ.

"Ви знаєте, що КАБи масою 500 кілограмів можуть летіти 20-25 кілометрів від лінії бойового зіткнення, звідти завдають такі стандартні удари. Коли потрібно завдати далі удар, то треба підлетіти ближче, ризикувати. Там ризикнули — не вдалося, тут — не вдалось. Сподіваємось, вони будуть таких ризиків робити більше, і буде більше збито російських Су-шок", — додав Юрій Ігнат.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 грудня, Сили оборони знищили три російських винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувались літаків на Південному напрямку. За словами командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, у ніч на 22 грудня на шматку збитого "шахеда" із серією "ЬІ" він отримав послання від окупантів: "сDохните сYки".

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував збиття коштовних російських Су-34. За його словами, ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат Росії.

За даними Інституту вивчення війни, втрата трьох штурмовиків викликала велике занепокоєння у рядах окупаційних військ. Також російські мілблогери відреагували на інцидент з великою стурбованістю щодо можливостей протиповітряної оборони України на Півдні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 09:21