Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Ігнат розповів деталі нічної атаки "шахедами": звідки прямували ворожі дрони

У ніч на 12 грудня російські загарбники запускали по Україні ударні дрони "Шахед" з Балаклави у тимчасово окупованому Криму. Не усі ворожі цілі вдалося збити.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Від вечора почалися звичні для нас атаки "шахедів". Цього разу вони летіли з району Балаклави, з тимчасово окупованого Криму, заходили вони як зазвичай з півдня. Ну і знищувалися підрозділами мобільних вогневих груп, які дедалі ефективніше відпрацьовують по "шахедах", — сказав військовий.

Юрій Ігнат повідомив, що під час останньої атаки не було стовідсоткового результату — лише дев'ять із 15 безпілотників було ліквідовано.

"Але і не всі безпілотники досягли бажаних цілей...Впливають, звичайно, на відбиття повітряного нападу погодні умови. Нічний час, хмарність, туман заважають більш ефективно відпрацьовувати", — резюмував речник.

Раніше Сили оборони Півдня повідомляли, що 12 грудня російські терористи атакували південні регіони України безпілотними літальними апаратами типу "Шахед". Під ворожий удар потрапили Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська та Кіровоградська області.

Нагадаємо, вночі російські терористи атакували територію нашої держави дронами-камікадзе. Сили протиповітряної оборони знищили дев'ять ворожих безпілотників. Крім того, увечері 11 грудня, зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Схід" знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Також у ніч на 11 грудня українська столиця зазнала російського ракетного обстрілу. Вибухи у Києві пролунали близько 04:12, після чого одразу увімкнулися сирени, які сповістили про небезпеку. За словами речника Повітряних сил Збройних сил Юрія Ігната, балістичні ракети летять дуже швидко й у Сил протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу та ліквідувати ворожі цілі. Тому, за його словами, тривогу у Києві та області під час нічної атаки оголосили одразу після перших вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 11:27