Фото: ілюстраційне. Джерело: Pixabay

ІКЕА вирішила повернутися до України: що відомо про відкриття магазинів

Відома шведська корпорація з продажу меблів ІКЕА прийняла рішення про повернення до України. Наразі триває підготовка до відкриття магазину у Києві.

Про це повідомляє Forbes Ukraine, посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що ключовим чинником для повернення шведського бренду на український ринок стало те, що магазини брендів H&M, Zara та Bershka успішно відновили свою роботу в Україні. Рішення про повернення магазинів ІКЕА до України було ухвалене ще у минулому місяці, а зараз триває підготовка до відкриття магазину у столиці.

Видання наголошує, що після повернення в Україну магазинів шведського бренду одягу H&M українські дипломати повідомляли, що вони ведуть перемовини з корпорацією ІКЕА. 

Варто зазначити, що шведська корпорація припинила працювати в Україні з початком повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. Зокрема ІКЕА зменшила масштаби свого бізнесу у Білорусі та РФ та продала всі свої чотири заводи, які були на території країни-агресора.

Нагадаємо, у березні французька компанія Chanel почала відмовлятись від бутиків в Росії. З початку повномасштабного вторгнення держави-агресора до України бренд не поспішав виходити з російського ринку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.06.2024 09:51